5 handige tips als je op Curacao een auto gaat huren

5 handige tips als je op Curacao een auto gaat huren

Heb je een auto gehuurd op Curacao of ben je van plan om dit te doen? Rijden in het buitenland verschilt vaak met rijden in eigen land, het is daarom raadzaam om je vooraf in te laten lichten over de verschillen en waar je rekening mee moet houden bij onvoorziene omstandigheden.

Allereerst willen we je geruststellen, want auto rijden op Curacao is goed te doen en de verkeersregels komen grotendeels overeen met de regels in Nederland. Wij hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet, waar je rekening mee moet houden als je op Curacao rijdt!

  1. Tanken

In Nederland tank je eerst en betaal je achteraf. Op Curacao gaat dat anders. Hier moet je eerst betalen voordat je kunt tanken. Het kan soms moeilijk zijn om in te schatten voor hoeveel geld je jouw tank kunt voltanken. Je kunt daarom ook aangeven dat je de auto wilt voltanken en je pinpas achterlaten. Zodra je tank vol is loop je terug naar het loket en betaal je het bedrag waarvoor je hebt getankt.

  1. Wat te doen bij een ongeluk?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe groot of klein het ongeluk ook is, je dient op Curacao altijd Curaçao Road Service (CRS) te bellen op telefoonnummer 199 bij een ongeval. Dit is een onafhankelijke partij die de schade opneemt en een verklaring van beide partijen afneemt en naar de verzekeringen stuurt. Het is dan ook noodzakelijk dat beide partijen de auto’s niet verplaatsen na het ongeluk!

  1. Wees extra alert!

Er zijn een aantal (verkeer) gedragsregels die niet altijd worden nageleefd in het verkeer op Curacao. Zo wordt rechts aanhouden niet altijd gehanteerd, waardoor rechts inhalen vaak voorkomt. De richtingaanwijzer wordt ook niet altijd gebruikt, wees dus alert op auto’s die onverwachts afslaan. Daarnaast zijn de wegen op Curacao over het algemeen goed, maar kan er door grote regenbuien gaten in de wegen ontstaan.

  1. Betaald parkeren

In tegenstelling tot Nederland, hoef je maar op een paar plekken te betalen om te parkeren. Punda en Otrobanda zijn bijvoorbeeld plekken waar dit overdag wel moet. Je kunt dit herkennen door de nummers die bij de parkeerplaatsen staan. Wel heel fijn, de parkeerkosten op Curacao zijn een stuk lager dan in Nederland!

  1. Files

Ook op een klein eiland als Curacao komen files voor. De grootste file is te vinden op de Caracasbaaiweg in de ochtend tussen 7 en 9 (vanaf Jan Thiel richting Saliña) en in de middag tussen 5 en 7 (vanaf Saliña naar Jan Thiel). Is jouw accommodatie gelegen in Jan Thiel? Probeer dan deze tijdstippen te vermijden! Note: in de zomerperiode zijn deze files veel korter in verband met de vakantieperiode.

Net als in Nederland, kan er onverwacht iets met je auto gebeuren. Denk aan een lekke band of een lege accu. Alle auto’s van Auto Huren Curacao zijn lid van 24/7 Road Service, oftewel de ANWB. De medewerkers van de wegenwacht komen zo spoedig mogelijk naar je toe om je weer op weg te helpen, zodat je verder van je zorgeloze vakantie kunt genieten!

Nog op zoek naar een auto tijdens jouw verblijf op Curaçao? Auto Huren Curaçao is jouw betrouwbare partner! Reserveer hier jouw huurauto of neem contact met ons op.