De belangrijkste (ongeschreven) verkeersregels op Curacao

De belangrijkste (ongeschreven) verkeersregels op Curacao

Rijden in het buitenland kan best spannend zijn. Het is dan ook verstandig om je altijd even in te lezen of te laten informeren over de verschillen met de Nederlandse verkeersregels. Grotendeels van de Curacaose verkeersregels komen overeen met de Nederlandse regels, toch zijn er in het verkeer een aantal dingen waar je extra op moet letten. Auto Huren Curacao informeert je graag over de ongeschreven verkeersregels:

  1. Houdt voldoende afstand

Helaas komt het nog te vaak voor dat een auto zijn remlichten het niet doen. Zorg dus voor voldoende afstand zodat je op tijd kunt remmen.

  1. Don’t drink & drive!

Je zult waarschijnlijk veelal horen dat drinken en rijden officieel niet is toegestaan maar wel gedoogd wordt. Het gebeurt helaas ook (te) veel op het eiland. Uiteraard raden wij sterk aan om dit niet te doen! Het wordt niet gedoogd en de verkeerscontroles worden alleen maar opgevoerd.

  1. Toet toet toeter!

In Nederland kan je een flinke boeten ontvangen als je onnodig toetert. Op Curacao wordt de toeter voor van alles gebruikt; iemand gedag zeggen, bedanken als iemand voorrang geeft..

  1. Richting aanwijzer

Een van de grootste irritaties in het verkeer: richtingaanwijzer die niet gebruikt wordt. Dit gebeurt helaas ook veel op Curacao. Let er dus op, dat iemand onverwachts kan afslaan zonder dit aan te geven.

  1. Rechts inhalen

Op wegen met twee rijbanen is het toegestaan om zowel links als rechts in te halen op Curacao. Wees dus extra alert bij het wisselen van een rijbaan.

Bezoek je binnenkort Curacao of krijg je visite vanuit het buitenland én heb je nog geen auto gereserveerd? Auto Huren Curacao heeft nieuwe auto’s, gratis 24/7 wegenwacht en levert de auto (gratis) af op jouw locatie!

Benieuwd naar onze prijzen en auto’s? Neem direct contact met ons op te nemen via de mail, WhatsApp of +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).