Tanken op Curacao

Tanken op Curacao

Het tanken op Curacao gaat net wat anders dan in Nederland en wij vertellen je er meer over!

In Nederland tank je eerst en betaal je achteraf. Op Curacao gaat dat anders, je betaalt hier eerst een bedrag en kunt daarna pas tanken. Als je bij een pomp aankomt loop je naar de balie en geef je aan: 1) Voor hoeveel gulden je wilt tanken, 2) Of je benzine of diesel wilt tanken, 3) Bij welk pompnummer je staat. Na de betaling wordt de pomp geactiveerd en kun je voor het aangegeven bedrag tanken.

Mocht je de auto vol willen tanken en geen indicatie hebben voor hoeveel gulden je dit kunt doen, dan kun je aangeven dat je de auto wilt voltanken en dien je je rijbewijs achter te laten. Zodra je de auto hebt volgetankt loop je weer terug naar de balie en betaal je het bedrag waarvoor je hebt getankt. Voltanken en je rijbewijs achterlaten kan echter alleen als er een medewerker van het tankstation rondloopt! Dit is niet altijd het geval.

Bij meerdere tankstations is er een medewerker die rondloopt die je kunt helpen met het tanken. Het is gebruikelijk om een kleine fooi te geven indien ze voor je hebben getankt. Een of twee gulden is meestal voldoende. Mocht je liever zelf willen tanken, dan kun je dit ook gewoon aangeven.

Ben je nog op zoek naar een huurauto op Curacao? Wij helpen je graag! Al onze auto’s hebben gratis 24/7 wegenwacht, allriskverzekering en de mogelijkheid om de eigen risico af te kopen. Daarnaast brengen we de auto (gratis) naar je accommodatie.

Bekijk hier onze (nieuwe) auto’s of neem contact met ons op via de mail of via Whatsapp: +5999 461 0659 (CUR).