Roadtrip op Curacao: Westpunt!

Roadtrip op Curacao: Westpunt!

Curacao is niet groot. Qua oppervlakte is het ongeveer 2 keer zo groot als Texel. Een auto huren is echter een must, je leest hier waarom.

Velen boeken een accommodatie in de buurt van Jan Thiel, Mambo Beach Boulevard of Pietermaai. Prachtige areas, maar Curacao heeft zoveel meer te bieden. De mooiste stranden vind je namelijk aan de westkant van het eiland, dit wordt ook wel ‘Westpunt’ genoemd. Een of meerdere roadtrips door Westpunt is absoluut een aanrader!

Christoffelpark & Shete Boka
Via de ‘Weg naar Westpunt’ rijd je langs het Christoffelpark richting Shete Boka. In het Christoffelpark staat de Christoffelberg, de grootste berg van Curacao. Indien je deze wilt beklimmen, raden we aan om dit vroeg te doen i.v.m. de warmte. Het park gaat om 06:00 uur open. Na het Christoffelpark rij je richting Shete Boka. Dit is een nationaal park aan de noordkust van het eiland met zeven inhammen. De zee hier is veel ruiger; hoge golven die tegen de rotsen aanslaan geven dan ook een prachtig beeld.

Playa Kalki
Na de parken rij je door naar een van de meest idyllische stranden van het eiland: Playa Kalki. Bij aankomst word je begroet door wit zand en fel turqoise water.

Playa Grandi
Niet ver van Playa Kalki vind je Playa Grandi. De ideale spot om te snorkelen met schildpadden. Het is niet het mooiste lig strandje, dus na de snorkel sessie kun je weer verder naar de volgende bestemming.

Playa Lagun
Playa Lagun is een kleine baai wat omsingeld is door hoge rotsen. Een lunch bij Bahia, boven een van de rotsen, is zeker een aanrader en geeft je een prachtig uitzicht over het strand.

Santa Martha
Na de lunch bij Playa Lagun rij je door naar Santa Martha, hier vind je een prachtig uitzichtpunt wat je niet wilt missen.

De roadtrip sluit je af met een relaxte middag op het strand. Een van de volgende stranden vind op je route terug en zijn prachtig:

  • Cas Abou
  • Playa Porto Mari
  • Daaibooi
  • Karakter

We raden aan om de app maps.me te gebruiken tijdens de roadtrip. Deze kun je ook offline gebruiken.

Een betrouwbare huurauto voor een roadtrip op Curacao is een must. Ben je nog op zoek naar een betrouwbare partner tijdens jouw verblijf op Curaçao? Lees hier wat onze klanten over ons zeggen! Reserveer jouw huurauto hier of stuur ons een WhatsApp bericht via +59994610659 voor meer informatie.

playa lagun
santa martha viewpoint
christoffelberg
Cas Abou
Karakter