Betalen op Curacao + munteenheid

Betalen op Curacao + munteenheid

Op Curacao betalen we met Antilliaanse Guldens. Dit zijn niet dezelfde guldens waarmee we vroeger in Nederland betaalde. De munteenheid wordt ook wel afgekort als: nafl, ƒ of ANG. Een euro is omgerekend twee gulden. Je kunt dus altijd als rekensom ‘gedeeld door 2’ aanhouden, indien je een bedrag naar euro’s wilt omrekenen.

Uiteraard kun je met de Antilliaanse Gulden overal op Curacao betalen. Maar ook de dollar en/of euro is soms welkom. We raden echter af om met dollar of euro (cash) te betalen omdat dit niet gunstig is.

Je kunt je Nederlandse bankpas wel gewoon gebruiken bij het afrekenen. Zorg wel dat je jouw pinpas hebt omgezet naar ‘werelddekking’. Heb jij recent een nieuwe V PAY betaalpas in Nederland ontvangen? Let op dat je met deze pinpas op Curacao niet (overal) kunt betalen. Maestro pinpassen werken wel gewoon goed op het eiland! Tevens kun je met je Nederlandse bankpassen bij alle pinautomaten guldens pinnen.

Bij Auto Huren Curacao kun je met zowel euro’s als guldens betalen. Een creditcard is niet nodig, pin of cash is bij ons geen probleem. Ook vragen wij GEEN borg en een aanbetaling. Wij vertrouwen onze klanten en onze klanten vertrouwen ons.

Nog op zoek naar een betrouwbare partner tijdens jouw verblijf op Curaçao? Lees hier wat onze klanten over ons zeggen! Reserveer jouw huurauto hier of stuur ons een WhatsApp bericht voor meer informatie.