Rijden op Curacao: waar moet ik op letten?

blog curacao rijden op curacao

Rijden op Curacao: waar moet ik op letten?

Autorijden op Curacao is absoluut niet spannend en went al heel snel. Als je het eiland wilt verkennen en de vrijheid wilt om te gaan en staan waar en wanneer je wilt, dan is het huren van een auto tijdens je vakantie nodig. Wij vertellen je graag meer over de verschillen met Nederland en waar je extra op moet letten:

Regenval
Na een (flinke) regenval kan het best glad zijn op de wegen (gladder dan in Nederland). Zorg dus dat je jouw snelheid hierop aanpast.

Rechts inhalen
Op tweebaanswegen mag ook van rechts ingehaald worden op Curacao.

De wegen
De staat van de wegen zijn in vergelijking met Nederland minder goed. Ook verschillen de kwaliteit van de wegen op verschillende plekken.

Toeter
De toeter wordt op Curacao sneller gebruikt dan in Nederland en minder snel beboet. Iemand kan bijvoorbeeld ook de toeter gebruiken om 1. iemand te groeten, 2. te bedanken voor het geven van voorrang.

Inhalen
Er zijn veel eenbaanswegen op Curacao, waardoor er sneller wordt ingehaald.

Voorrang geven/krijgen
Op sommige wegen is het vaak druk (zoals de Caracasbaaiweg & Santa Rosaweg) en is het daarom moeilijker om de weg op te komen. Het geven en krijgen van voorrang wordt veelal netjes gedaan op Curacao.

Nog op zoek naar een auto tijdens jouw verblijf op Curacao? Auto Huren Curacao is jouw betrouwbare partner! Wil je meer weten over ons aanbod, voorwaarden en beschikbaarheid? Stuur ons een WhatsApp bericht voor meer informatie.