Curacao basisinformatie

Curacao basisinformatie

Curacao basisinformatie

Van plan om tijdens de KLM-werelddeal weken (vanaf vandaag weer begonnen!) een ticket naar Curacao te scoren? Of heb jij al een ticket in de pocket? Dan heb je een heerlijk vakantie op de planning staan. Wij hebben de basisinformatie voor je op een rijtje gezet: wat is de munteenheid op Curacao? Wat is het alarmnummer? Bekijk deze en nog meer vragen in onze blog.

Nummer bij auto-ongeval.
199

Alarmnummer
911

Munteenheid
Gulden

Pinnen of cash?
Je kunt bij alle pinautomaten met een Nederlands pinpas pinnen, zorg wel dat je deze hebt omgezet naar werelddekking. Ook bij de pinautomaten kun je geld pinnen.

Gemiddelde temperatuur
Rond de 30 graden het hele jaar door

Regenseizoen
Officieel van september tot en met januari. Maar een vakantie tijdens het regenseizoen is gewoon mogelijk, de meeste buien zijn van korte duur.

Zika?
Sinds oktober 2018 staat Curacao niet meer op de lijst van landen waar zika actief is. Er zijn wel veel muggen aanwezig, zorg dat je altijd Deet bij je hebt.

Apotheken
Er zijn meerdere Apotheken, op Curacao worden ze botika’s genoemd,  aanwezig.

Betaald parkeren
Je hoeft op de meeste plekken niet te betalen als je parkeert. In Willemstad moet je soms wel betaalt parkeren, dit kun je herkennen aan de nummers in het parkeervak.

Tijdsverschil
Curacao zit in de UTC-zone. Het tijdsverschil is in de zomer 6 uur en in de winter 5 uur.

Groeten in het Papiaments
Goedemorgen = bon dia, goedemiddag = bon tardi, goedenavond = bon nochi

Kraanwater
Je kunt op Curacao gewoon uit de kraan drinken.

Vervoermogelijkheden Curacao
Er zijn taxi’s en bussen op Curacao aanwezig. We raden sterk aan om een auto te huren om vrij te kunnen reizen en om dure taxi kosten te vermijden.