Carnaval vieren op Curacao

Carnaval vieren op Curacao

Carnaval vieren op Curacao

Een van de leukste periodes van het jaar op Curacao is februari. Waarom? Deze maand is volgepland met leuke carnaval festiviteiten met als hoogtepunt: de grote parade. Dit jaar is het de 50e editie van Carnaval Curacao!

Carnaval op Curacao neemt bijna een hele maand in beslag. Aan het einde van de carnavalsperiode zijn er verschillende parades met als hoogtepunt de Gran Marcha. Dit is de grote parade waaraan verschillende groepen deelnemen, ieder met een eigen thema en kostuums. Langs de route van de parade staan overal mensen, soms bij een stand of met een eigen koelbox. Er is veel muziek, lekker eten en drinken. Kortom: een groot feest! De Gran Marcha is dit jaar op zondag 23 februari.

Voor de grote parade zijn er ook andere parades die je kunt bezoeken, zoals de kinderparade of tienerparade. Hier vind je een overzicht van de parades die eind februari zullen plaatsvinden.

Een ander groot onderdeel van Carnaval op Curacao is de Tumba Festival. Tijdens de Tumba Festival strijden artiesten om de titel Tumba Queen of King. De Tumba van de winnaars wordt tevens het officiële carnavalslied. Het begint met voorrondes van 27 t/m 29 januari en de finale op 31 januari.

De carnavalsperiode wordt afgesloten met een ‘vaarwel optocht’ op dinsdagavond 25 februari.

Ben jij tijdens de carnavalsperiode op Curacao en ben je van plan om (een van) de carnavals evenementen te bezoeken? Zorg er altijd voor dat iemand de BOB is #dontdrinkandrive.

Auto Huren Curacao is jouw betrouwbare partner tijdens je vakantie op Curacao. Al negen jaar voorzien wij als autoverhuurbedrijf vakantiegangers van nieuwe auto’s met scherpe prijzen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze huurauto’s en huurvoorwaarden.