Klein Curacao, een paradijsje!

Klein Curacao, een paradijsje!

Op een onbewoond eiland… loopt niemand voor je neus 🎶 Altijd al een dagje op een onbewoond eiland door willen brengen? Dat kan op Klein Curacao! Dit bounty eiland is absoluut de moeite waard.

Klein Curacao ligt op ongeveer 10 kilometer van Curacao vandaan en is 2 vierkante kilometer groot.

De reis
Er zijn verschillende bedrijven die een dagtrip naar Klein Curacao aanbieden zoals Blue Finn Charters & Irie Tours. Vaak is lunch, gebruik van snorkelgear en zelfs een open bar inbegrepen bij de prijs. Dit kan per operator verschillen.

De boot waarmee je naar Klein Curacao gaat is afhankelijk van de organisatie waar je de dag tour boekt. Wij zijn met een catamaran gegaan en hebben dat als zeer prettig ervaren. De catamaran snijdt als het ware door de golven waardoor het een minder hobbelige rit is. Het duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur om Klein Curacao te bereiken met de boot. Afhankelijk van het weer (en dus de hoogte van de golven) kan het een pittige reis zijn voor mensen die snel zeeziek worden. Indien je snel zeeziek bent raden we aan om van tevoren een reistablet hiertegen te nemen.

Het eiland
Bij aankomst word je begroet door felblauw helder water en wit zand: een paradijs! Er zijn twee bezienswaardigheden op Klein Curacao waar je naartoe kunt lopen: de vuurtoren en het scheepswrak. Beide zijn prima op slippers te bereiken. Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker op het strand te liggen of te snorkelen. Grote kans dat je hier schildpadden spot. Ben je met de catamaran naar Klein Curacao gegaan? Dan is hangen in een van de netten van de catamaran ook zeker een aanrader.

Een dag op Klein Curacao vliegt voorbij. De terugreis naar Curacao is altijd comfortabeler dan de heenreis omdat je met de golven mee vaart. Sit back, relax and enjoy the view!

Auto Huren Curacao is jouw betrouwbare partner tijdens je vakantie op Curacao. Al negen jaar voorzien wij als autoverhuurbedrijf vakantiegangers van nieuwe auto’s met scherpe prijzen! Benieuwd naar onze prijzen, voorwaarden en auto's? Neem contact met ons, we zullen je zo snel mogelijk voorzien van een offerte.