Op vakantie naar Curaçao! Wat kan je verwachten?

Op vakantie naar Curaçao! Wat kan je verwachten?

De grenzen gaan definitief op 1 juli open voor toeristen uit Nederland en bepaalde landen uit Europa. Er worden maximaal 10.000 bezoekers toegelaten (in de maand juli). Voor o.a. de Verenigde Staten en andere landen waar veel Corona is, blijven de grenzen voorlopig nog gesloten. Het bezoek aan Curaçao zitten wel enkele richtlijnen vast. Hieronder een klein overzicht:

  1. Geen verplichte quarantaine

Bij binnenkomst op Curaçao is er geen verplichte quarantaine van 14 dagen.

  1. Gebruik Mondkapje

Een mondkapje is in het vliegtuig naar Curaçao en in- en rondom Hato Airport verplicht. Dit geldt tevens ook voor op Schiphol Airport. Zorg dat je voldoende mondkapjes mee hebt voor, tijdens en na de vlucht.

  1. PCR-test (COVID-19)

Er moet maximaal 72 uur voor het vliegen een PCR-test zijn gedaan. Het resultaat moet uiteraard negatief zijn om te mogen vliegen naar Curaçao. Het testresultaat (PCR-certificaat) wordt gecontroleerd voor het aan boord gaan van het vliegtuig. TUIen Corendon bieden de testen geheel gratis aan inclusief gezondheidsverklaring, voor zowel pakketreizen als losse tickets! Het is ook mogelijk om met een KLM-boeking een PCR-test te laten afnemen bij Corendon en TUI tegen een lager tarief van €89,50 t.o.v. €179,95. De PCR-certificaat dien je zowel op papier mee te nemen (handbagage) als vooraf online uploaden en beschikbaar stellen aan de immigratie van Curaçao.

  1. Immigration Card

De Immigration Card is een visum formulier om door de douane te komen op Curaçao en bevat enkel persoonlijke- en verblijfgegevens. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk digitaal. De Immigration Card dien je zowel op papier mee te nemen (handbagage) als vooraf online uploaden en beschikbaar stellen aan de immigratie van Curaçao.

  1. Invullen Passenger Location Card (PLC)

Het laatste is het invullen van een Passenger Locator Card. Vanwege het corona virus moet dit tijdelijk worden ingevuld. Door dit formulier hoopt Curaçao (indien er nieuwe corona besmettingen opduiken), zo snel mogelijk contacten te traceren van de besmette persoon. De Passenger Locator Card dien je zowel op papier mee te nemen (handbagage) als vooraf online uploaden en beschikbaar te stellen aan de immigratie van Curaçao.

  1. Reisverzekering

Wij lezen niet duidelijk terug dat een reisverzekering verplicht. Echter is het in alle mogelijke situatie die tijdens een reis kunnen optreden, verstandig om een door- of kortlopende reisverzekering te hebben. Dit kan bij vele verzekeraars al tegen een laag bedrag. Let goed op of er sprake is van dekking op medische kosten!

  1. Bewegingsvrijheid

De restaurants, stranden en bars zijn weer open. Inmiddels mag er zowel binnen en buiten activiteiten plaats vinden en zijn er geen regels meer op basis van maximum aantal personen. Wel geldt de social distancing van 1,5 m afstand.

Wanneer er meer (aanvullende) informatie bekend is, zullen we dit melden op onze social media kanalen.

Heb jij je vakantie naar Curaçao al geboekt maar nog geen auto gehuurd? Auto Huren Curaçao is jouw betrouwbare partner! Neem vrijblijvend contact (of gemakkelijk via Whatsapp +5999 461 06 59) met ons op voor meer informatie over onze beschikbaarheid en huurauto’s. Lees hier de vijf voordelen waarom je op Curaçao wel voor een lokaal autoverhuurbedrijf moet kiezen.