Curacao code geel: versoepelingen vanaf 19 mei

blog Curacao code geel: versoepelingen vanaf 19 mei

Zaterdag 15 mei heeft Nederland het reisadvies van Curacao aangepast naar code geel. Reizen naar Curacao is hierdoor weer makkelijker geworden! Zo hoef je bij terugkomst in Nederland niet meer in (thuis)quarantaine en geen PCR-test te doen voor vertrek in Curaçao en bij aankomst in Nederland. Wel is een PCR-test nodig om Curacao te bezoeken, meer informatie hierover vind je onderaan de pagina. 

Maandag 17 mei heeft de regering van Curacao versoepelingen aangekondigd waardoor jouw vakantie op Curacao nog aangenamer wordt. Het warme weer en de koude drankjes staan al klaar! We geven je graag een overzicht van de versoepelende maatregelen die ingaan op woensdag 19 mei:

Alle stranden zijn overdag toegankelijk, van 04:30 tot 20:00 uur.

Avondklok is van 23:00 tot 04:30 uur.

Restaurants waren alweer open, maar nu mogen ze zowel binnen als buiten gasten ontvangen. De restaurants mogen tot 22:00 uur open zijn. Beachclubs zonder restaurantvergunning mogen tot 20:00 uur open zijn.

Boottrips mogen plaatsvinden. Ze mogen 50% van hun capaciteit bezetten.

Winkels en supermarkten kun je gewoon bezoeken, het dragen van een mondkapje verplicht.

Casino’s mogen hun deuren weer openen tot 22:00 uur.

Op publieke plaatsen geldt een samenscholingsregel van maximaal vier personen. Thuis mogen maximaal tien personen ontvangen worden.

Feesten zijn nog niet toegestaan. Bekende happy hour spots zoals Zanzibar en Chill zijn open, maar passen corona maatregelen toe zoals staan of zitten aan een tafel. Voor meer informatie hierover raden we aan om de social media te checken van de desbetreffende locaties.

Wat moet je regelen voordat je naar Curacao gaat?
Reizigers vanuit Nederland moeten vooraf een aantal stappen nemen. Het is belangrijk dat je alles goed geregeld hebt bij aankomst op de luchthaven. Het is helaas enkele keren voorgekomen dat passagiers niet mee mochten op de vlucht naar Curacao omdat ze niet alle verplichte stappen doorlopen hadden.

  1. Voor vertrek vul je een Digital Immigration Card in op dicardcuracao.com. Hier vul je automatisch de Passenger Locator Card (PLC) in en dien je hardcopy bij je te dragen.
  2. Je dient een negatief testresultaat aan te kunnen tonen via een PCR-test, door een geaccrediteerd laboratorium. Ook deze dien je hardcopy bij je te hebben en te uploaden via de Digital Immigration Card. De test is geldig vanaf 72 uur voor vertrek en enkel neus en keelholte uitstrijkjes worden geaccepteerd.
  3. Alle bezoekers zijn verplicht om op de derde dag na aankomst op Curacao een antigeentest te doen. Een afspraak voor de antigeentest bij een lokaal laboratorium moet vooraf al gemaakt zijn en maak je direct bij het invullen van de Digital Immigration Card. Het afrekenen gaat ook via dit formulier en de kosten bedragen ongeveer €18,- per persoon. Er zijn meerdere laboratoriums die een tijdelijk locatie hebben bij Lions Dive Beach Resort en Papagayo Beach Hotel. Bij aankomst op Curacao dien je een geldig bewijs van een afspraak aan te kunnen tonen. Meer informatie over de antigeentest vind je hier.

Een up-to-date lijst met de verplichte stappen vind je via www.curacao.com. De bovenstaande stappen zorgen ervoor dat je met een veilig gevoel het vliegtuig instapt en kan genieten van een zorgeloze vakantie! De overheid wilt het eiland zoveel mogelijk beschermen, zodat we nooit meer in lockdown hoeven. Op dit moment (18 mei) zijn al 80.000 inwoners van Curacao gevaccineerd en zijn er rond de 65 lokale besmettingen.