Rondje Westpunt met de 5 beste stops!

 

Rondje Westpunt met de 5 beste stops:

  1. Shete boca
  2. Hofi Pastor
  3. Pizza en brownie bij Sol food
  4. Grote knip
  5. Uitkijkpunt Santa Martha

Niets is leuker dan het eiland verkennen door middel van een roodtrip! Zwemkleding, zonnebrand en een goede camera mee en gaaaaan! In deze blog doen we een rondje Westpunt en laten we je kennis maken met de 5 leukste spots om te stoppen.

Als je continu de ‘Weg naar Westpunt’ aanhoudt, kom je vanzelf langs de eerste 2 plekjes, de rest kun je het beste even invullen op de app maps.me.

Shete Boca 

Je komt als eerste langs Shete Boca, dit is een prachtig natuurgebied aan de noordkust van Curaçao. Shete Boca betekent ‘zeven monden’. Er zijn hier 7 inhammen te vinden waar de zee met veel geweld tegen de rotsen aan slaat. Prachtig om te zien! Aan het begin van het park vind je ook een grot, waar je de zee in kunt zien uitkomen. Bij de ingang krijg je een plattegrond zodat je weet hoe je moet lopen om alle mondingen te zien. Let op, je kunt je auto parkeren bij de parkeerplaats net voorbij de entree.

Hofi Pastor

Na het bezoek aan Shete Boca rijdt je door naar Hofi Pastor. Hier vindt je de oudste boom van Curaçao! Deze indrukwekkende Kapok boom is meer dan 400 jaar oud en is perfect voor een mooie foto. Je vindt hem in het dorpje Barber, gelegen langs de weg naar Westpunt. Er zijn verschillende wandelroutes door het park waar deze boom zich bevindt.

Sol Food

Dan door naar het beste onderdeel van deze lijst; lunchen bij Sol Food! Let op, alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Als je een pizza en/of brownie liefhebber bent, is dit echt the place to be! Het is een heel schattig, relaxed plekje met mooi uitzicht op Playa Grandi.

Grote Knip

Dit strand mag natuurlijk niet aan het rondje Westpunt ontbreken. Waarschijnlijk is het de meest gefotografeerde baai van Curaçao en dat is natuurlijk niet voor niets! Het azuurblauwe water en het parelwitte zand zorgen voor het perfecte plaatje. Maak dus zeker even een pitstop en neem vervolgens lekker een duik in het frisse water. Snorkelen langs de rotsen is ook zeker de moeite waard!

Uitkijkpunt Santa Martha

Om bij het uitzichtpunt van Santa Martha te komen, stel je de navigatie in op het dorpje Soto. Als je in de buurt komt van dit dorpje, zie je de Santa Martha borden vanzelf verschijnen. Neem de aangegeven afslag en let vervolgens goed op, want het uitzichtpunt staat niet aangegeven. De plek ligt aan de rechterkant van de weg en is te herkennen aan de uitstekende rots waar bijna geen bebossing is. Parkeer je auto in de berm en geniet van het prachtige uitzicht over de Santa Martha Baai. Ook hier kun je prachtige foto’s maken!

Bonus

Na zo’n roodtrip heb je vast zin om nog even ergens neer te ploffen voor wat hapjes en drankjes. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Bali Grote Berg - een mixed asian restaurant, of bij De Buurvrouw - een gezellig eetcafé langs de weg naar Westpunt. Beide restaurants kom je vanzelf tegen op de terugweg richting Willemstad.

Heel veel plezier tijdens dit rondje Westpunt! Heb jij je vakantie naar Curaçao al geboekt maar nog geen auto gehuurd bij een autoverhuurbedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze huurauto’s en huurvoorwaarden.

LET OP, het hoogseizoen komt eraan en dat betekent dat huurauto’s schaars zijn. Wees er op tijd bij en reserveer nu alvast een auto voor jouw vakantie op Curaçao. Reserveren kan kosteloos en zonder aanbetaling of creditcard.