Boodschappen doen op Curaçao

Je bent net op het eiland en de koelkast moet gevuld worden… Waar kun je het beste boodschappen doen? Wij hebben alles even op een rijtje gezet.

Een bezoek aan de supermarkt is altijd leuk als je op vakantie bent. De producten zijn vaak toch net een beetje anders dan je gewend bent. Op Curacao is de kassabeleving ook compleet anders dan in Nederland. Hier worden je boodschappen standaard ingepakt door inpakkers die al klaar staan aan het einde van de kassa. Het is gebruikelijk om deze mensen een kleine fooi te geven (tussen de 2 en 5 gulden is prima). Je kunt ervoor kiezen om de boodschappen ook nog in je auto te laten zetten, maar je kunt ze ook zelf meenemen vanaf de kassa.

Er zijn verschillende kwaliteitssupermarkten verspreid over het eiland te vinden. Zo heb je onder andere de Van den Tweel, dat is onder de Nederlandse toeristen toch vaak de meest bekende. Dit komt omdat het eigenlijk een exacte kopie is van de Albert Heijn zoals we die in Nederland kennen. Vroeger heette deze supermarkt ook gewoon Albert Heijn maar een aantal jaar geleden zijn ze van naam veranderd. Het is natuurlijk lekker vertrouwd om hier naartoe te gaan. Van den Tweel heeft twee locaties, een groot filiaal in Zeelandia en een wat kleinere in Jan Thiel.

De tweede bekende supermarkt is Centrum Supermarket. Ook hiervan zijn twee filialen op het eiland te vinden in Mahaai en in Piscadera. Een beetje afhankelijk van waar je woont zijn beide supermarkten goed centraal gelegen. Hier vind je ook veel Nederlandse producten, onder andere van het Jumbo huismerk en Gwoon. Deze supermarkt is perfect voor je dagelijkse benodigdheden.

Dan hebben we nog Carrefour Market. Hier vind je veel Europese kwaliteits- en luxeproducten. Denk aan mooie Franse kazen en wijnen, maar ook zalm, Black Angus vlees, en een groot aanbod van speciale dieet producten zoals vegan, glutenvrij, Paleo, Keto, Plant based enzovoort. Je vindt Carrefour in Sambil, de grootste shopping mall van het eiland.

Vreugdenhil kun je een beetje vergelijken met de lokale buurtsuper in Nederland. Hier hangt een fijne, gezellige sfeer en het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Het assortiment is een mix van Caribisch, Amerikaans en Nederlands. Ook hier vind je producten van Gwoon.

Esperamos vind je op de Caracasbaaiweg, dit is een klein filiaal waar je toch wel wat lekkere dingetjes kunt halen. Hier hebben ze onder andere de lekkerste verse croissantjes van het eiland, prachtige gebakjes en de basis voor je dagelijkse boodschappen. Er bestaat ook een groot filiaal, bij Rio Canario.

Ben je op zoek naar het grootste assortiment voor de laagste prijs? Dan zit je goed bij Mangusa. Deze hypermarket is vooral geliefd onder de lokale bevolking maar vanwege de lage prijzen zie je er nu ook steeds meer Nederlanders naartoe gaan. Deze winkel is enorm, waardoor je je in het begin soms een beetje verloren kan voelen. Deze supermarkt heeft werkelijk alles, alleen niet altijd van een Nederlands merk.

Buiten deze grote supermarkten zijn ook veel Chinese minimarkets te vinden. Als je even snel iets nodig hebt, zijn dit ook prima winkels om even binnen te lopen. Versproducten kun je beter bij een grote supermarkt halen, maar bijvoorbeeld wc-papier en schoonmaakmiddelen zijn hier meestal lekker goedkoop. De grootste en bekendste Chinees is Lunapark, op de Caracasbaaiweg. Dit is welliswaar geen minimarket maar een ‘maximarket’. Zeker ook leuk om een bezoekje aan te brengen, lekker centraal te vinden op het eiland. Vaak als je naar iets heel specifieks of geks op zoek bent, heeft lunapark het. Van feest- en kantoorartikelen tot tuinslangen en een enorm diepvriesassortiment.

Je kunt op Google Maps kijken welke supermarkt voor jou het dichtste bij is. Heb je nog vervoer nodig voor boodschappen? Regel dan vandaag nog een huurauto via Auto Huren Curacao. Stuur ons een WhatsApp berichtje voor onze beschikbaarheid wa.me/59994610659. Reserveren kan zonder creditcard of aanbetaling.