Is autorijden op Curacao veilig?

Is autorijden op Curacao veilig?

In het buitenland rijden kan best spannend zijn. De wegconditie verschilt per land en ook de verkeersregels kunnen verschillen met die van Nederland. Indien je twijfelt om een auto te huren op Curacao dan raden we je aan om deze blog te lezen. Om het eiland echt goed te zien, is een auto absoluut een aanrader!

Veiligheid kan een van de grootste redenen zijn waarom je wellicht twijfelt om een auto te huren op Curacao. Is het wel veilig? Verschillen de verkeersregels veel met die van Nederland?

Verkeersongelukken gebeuren op Curacao, net als dat deze in Nederland gebeuren. Er zijn inderdaad dingen waar je extra op kunt letten als je op Curacao rijdt; zoals de wegconditie en dat het hier toegestaan is om rechts in te halen. Eenmaal de weg op, zal je merken dat het niet heel veel verschilt met Nederland.

Zo zijn de blauwe wegwijsborden en stoplichten hetzelfde als in Nederland. Daarnaast zijn de meeste mensen hier sociaal in het verkeer en zal er iemand al snel voor je stoppen indien je wilt invoegen op een weg.

Je kunt dus prima op Curacao autorijden en dient net als in Nederland rekening te houden met veiligheid in het verkeer. Een betrouwbare auto is uiteraard wel fijn om te hebben tijdens je zorgeloze vakantie. Auto Huren Curacao beschikt over nieuwe auto’s en biedt voor alle auto’s 24/7 wegenwacht aan.

Ben je nog op zoek naar een betrouwbare nieuwe huurauto voor een scherpe prijs (inclusief allriskverzekering)? Neem direct contact met ons op te nemen via de mail, WhatsApp of +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).