Corona maatregelen tot 21 december

Corona maatregelen Curacao

Corona maatregelen tot 21 december

Afgelopen maandag (30 november) zijn er nieuwe corona maatregelen aangekondigd op Curacao. Helaas klopt de berichtgeving over de maatregelen van sommige Nederlandse media niet, zoals het volledig sluiten van restaurants. Wij hebben daarom de huidige maatregelen voor je op een rijtje gezet. Deze maatregelen zijn van toepassing tot 21 december. Op 14 december worden de maatregelen opnieuw geëvalueerd om te kijken of versoepeling mogelijk is.

Avondklok
De avondklok is niet veranderd, deze geldt nog steeds van 21:00 – 04:30 uur. Restaurants zullen om 20:00 uur te sluiten, met uitzondering van restaurants in hotels.

Horeca
Restaurants in de openlucht blijven gewoon open. Ze mogen gasten verwelkomen tot 50% van hun bezettingscapaciteit. Er zijn enorm veel restaurants op Curaçao die een terras hebben of helemaal in de buitenlucht zijn. Overige restaurants, die geen plekken buiten hebben en volledig in de airco zijn, mogen eten bezorgen of laten afhalen.

Snacks, bars, cafés en strandclubs moeten om 17:00 uur dicht en mogen dan alleen afhalen, bezorgen, ‘curbside pick-up’, ‘drive-thru; of delivery diensten verlenen. 

Alcohol
In restaurants mag er geen alcohol meer worden geschonken. Drank mag in winkels worden gekocht. Geregistreerde hotelgasten mogen in het hotel waar ze verblijven wel alcohol nuttigen en kopen.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje is niet overal verplicht zoals in Nederland. Het is enkel verplicht bij een bezoek aan: supermarkten, winkels, bakkerijen, apotheken, ziekenhuizen, boekhandels, en kapsalons.

Winkels
Alle winkels sluiten om 18:00 uur, met uitzondering van supermarkten, bakkerijen, apotheken en benzinestations.

Sinds 1 juli zijn de grenzen voor toeristen uit Nederland open met een aantal richtlijnen. Lees hier wat je moet regelen voor je vakantie naar Curacao.

Blijf op de hoogte van de coronamaatrdegelen via Curacao Tourism Board: https://www.curacao.com/nl/

Ben je nog op zoek naar een auto tijdens je verblijf op Curacao? Auto Huren Curacao draagt graag bij aan jouw zorgeloze vakantie! Benieuwd naar onze prijzen en auto’s? Neem direct contact met ons op te nemen via de mail, WhatsApp of +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).

 

Corona maatregelen Curacao