Curacao weer back to normal

Curaçao is weer vrijwel volledig back to normal! Het gaat gelukkig super goed met Curacao wat betreft de corona-situatie. Wij kunnen niet wachten om jou een warm welkom te geven. Het Nederlandse reisadvies voor Curaçao is weer code geel dus niets staat je in de weg om Curaçao te bezoeken.

Uiteraard is Corona wel nog steeds actief, dus wees alert en volg de actuele maatregelen op.

In principe is Curaçao weer volledig ‘open’ en terug in haar normale staat. Dit zijn de enige regels waar je nog rekening mee moet houden:
  • Winkels en supermarkten kun je gewoon bezoeken maar het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • Op publieke plaatsen geldt een samenscholingsregel van maximaal 25 personen.
  • Grote feesten zijn nog niet toegestaan. Bekende happy hour spots zoals Zanzibar en Chill zijn open, maar passen corona maatregelen toe. Zo moet je bijvoorbeeld blijven staan of zitten aan een tafel. Voor meer informatie hierover raden we aan om de social media te checken van de desbetreffende locaties.
Wat moet je regelen voordat je naar Curacao gaat?
Reizigers vanuit Nederland moeten vooraf een aantal stappen nemen. Het is belangrijk dat je alles goed geregeld hebt bij aankomst op de luchthaven. Helaas is het enkele keren voorgekomen dat passagiers niet mee mochten op de vlucht naar Curacao omdat ze niet alle verplichte stappen doorlopen hadden.
  1. Voor vertrek vul je een Digital Immigration Card in op dicardcuracao.com. Hier vul je automatisch de Passenger Locator Card (PLC) in en dien je hardcopy bij je te dragen.
  2. Je dient een negatief testresultaat aan te kunnen tonen via een PCR-test, door een geaccrediteerd laboratorium. Ook deze dien je hardcopy bij je te hebben en te uploaden via de Digital Immigration Card. De test is geldig vanaf 72 uur voor vertrek en enkel neus én keelholte uitstrijkjes worden geaccepteerd.  Via www.testenvoorjereis.nl kan je gratis (inclusief reiscertificaat) een PCR test laten afnemen.
  3. Alle bezoekers zijn verplicht om op de derde dag na aankomst op Curacao een antigeentest te doen. Een afspraak voor de antigeentest bij een lokaal laboratorium moet vooraf al gemaakt zijn en maak je direct bij het invullen van de Digital Immigration Card. Het afrekenen gaat ook via dit formulier en de kosten bedragen ongeveer €18,- per persoon. Er zijn meerdere laboratoriums die een tijdelijke locatie hebben, o.a. bij het Lions Dive Beach Resort en Papagayo Beach Hotel. Bij aankomst op Curacao dien je een geldig bewijs van een afspraak aan te kunnen tonen. Meer informatie over de antigeentest vind je hier.

Er is vanaf 15 mei 2021 voor terugkeer vanuit Curaçao geen testverplichting meer. Na een verblijf in Curaçao hoef je vanaf 15 mei 2021 ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Een up-to-date lijst met de verplichte stappen vind je via www.curacao.com. De bovenstaande stappen zorgen ervoor dat je met een veilig gevoel het vliegtuig instapt en kan genieten van een zorgeloze vakantie! De overheid wil het eiland zoveel mogelijk beschermen, zodat we nooit meer in lockdown hoeven. Op dit moment (30 juni) zijn al bijna 90.000 inwoners van Curacao gevaccineerd en zijn er rond de 27 actieve besmettingen.

Ben je nog op zoek naar een auto tijdens je verblijf op Curacao? Auto Huren Curacao draagt graag bij aan jouw zorgeloze vakantie! Benieuwd naar onze prijzen en auto’s? Neem direct contact met ons op via mailWhatsApp of bel naar +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).