Flamingo’s spotten & zwemmen met schildpadden

Op Curaçao kun je flamingo’s spotten! Op verschillende plekken op het eiland leven deze karakteristieke roze vogels. Als je op ontdekking wilt gaan, moet je wel een auto huren. Ze leven namelijk niet in de buurt van de toeristische hotelgebieden.

Waar dan wel? Lees snel verder!

PARKE DEN DUNKI

In ons opzicht is Parke den Dunki de mooiste plek om flamingo’s te spotten. Je kunt de ingang van dit park eenvoudig vinden via Google Maps door ‘Parke Publiko Sorsaka’ in te vullen. Bij deze locatie moet je wel eerst een stukje door een bos wandelen voor je echt bij de zoutpannen uitkomt waar de flamingo’s zich bevinden. Maar ook de wandeling door het bos is echt de moeite waard! Dit is een uniek stukje van Curaçao waar eigenlijk de meeste toeristen niet eens van afweten. Ga rond een uur of 8 ’s morgens of rond 5 uur s’ middags. Niet veel later want dan wordt het te donker in het bos.

SINT MICHIELSBAAI

Als je de roze vogels vanuit de auto wilt spotten, kun je beter vanaf Willemstad de weg volgen richting Bullenbaai tot je bij de Sint Michielsbaai uitkomt. Je ziet de flamingo’s hier aan je linkerhand.

JAN KOK

Als je van Willemstad naar Sint Willibrordus rijdt (de weg heet letterlijk ‘Weg naar Sint Willibrordus’, kom je op een gegeven moment bij Jan Kok uit. Ook hier zie je aan de linkerkant de flamingo’s. Hier is een soort uitkijk post gemaakt met een stijger, waardoor je nog iets dichterbij kunt komen. Mocht je na het zien van de flamingo’s nog meer dieren willen zien… Rijd dan een stukje door naar Playa PortoMari, hier leven Willy & Woody, twee enorme varkens. Zij genieten dagelijks van een romantische strandwandeling en van meegenomen snacks uit de tassen van toeristen (oeps!).

ZWEMMEN MET SCHILDPADDEN

Op dit moment is Playa Grandi (bij de locals bekend als Playa Piskado) het meest bekende strand om te zwemmen met schildpadden. Er zijn hier zo veel schildpadden omdat dit een vissersbaai is, iedere ochtend komen vissers hier aan wal met hun vangst. Zij maken dan hun vis direct schoon en de restjes worden terug gegooid in het water. De schildpadden weten dit inmiddels en komen met de hele familie lekker smikkelen van de restjes vis. Het leuke aan de zeeschildpadden hier is dat ze je vrij dichtbij laten komen, maar let op aanraken is een echte NO GO!

Verder heb je ook kans op schildpadden bij Playa Lagun en op Klein Curaçao. Playa Lagun is overigens sowieso heel mooi om eens te snorkelen, behalve schildpadden zie je hier nog veel meer van de wondere onderwaterwereld. Klein Curaçao is een must-do als je op vakantie bent. Lees daarover meer in de blogpost: Klein Curaçao, een paradijsje!’

Heb jij je vakantie naar Curaçao geboekt of ga je binnenkort boeken? Reserveer dan ook meteen vast een auto op Curaçao! Bij ons kun je reserveren zonder aanbetaling of creditcard en daarmee altijd kosteloos annuleren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze huurauto's en huurvoorwaarden. Stuur eenvoudig een WhatsApp bericht naar: +5999 461 06 59. of bezoek onze website: www.autoverhuurincuracao.nl.