Versoepelde corona maatregelen op Curaçao

 

Sinds dinsdag 19 oktober zijn er nieuwe versoepelde corona maatregelen aangekondigd op Curacao en wordt Nederland weer op code geel gezet. Hier zijn we ontzettend blij mee! Wat gaat er veranderen? We hebben de maatregelen overzichtelijk op een rijtje gezet voor je.

Hoe zit het nu precies met testen?

Ongeacht of je gevaccineerd bent moet je een PCR-test (max 48 uur) of Antigeentest (max 24 uur) doen voor vertrek. Kinderen tot en met 11 jaar zijn hiervoor uitgezonderd.

  • Op de 3e dag dat je op Curaçao moet je een Antigeentest doen. Je kunt bij verschillende locaties terecht maar maak wel eerst een afspraak. Dit kan je direct doen als je de Digital Immigration Card invult.
  • Terug naar Nederland moet je een Coronabewijs laten zien, dit is een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs (PCR of Antigeen), of een herstelbewijs.

Versoepelde maatregelen: 

  • Er geldt een avondklok van 01:00 tot 04:30 uur. De Restaurants en bars sluiten uiterlijk om 00:00 uur, voldoende tijd om een hapje of een drankje te doen.
  • Bij restaurants ben je welkom zonder registratie, mondkapje of QR code.
  • Bij laag risico evenementen met maximaal 100 personen is een QR-code niet nodig. Bij evenementen met een hoog risico geldt dat alleen volledig gevaccineerde personen toegang krijgen. Er wordt bij de entree om een QR-code gevraagd, de QR-code van de Nederlandse CoronaCheck-app wordt hier geaccepteerd.
  • Alle stranden zijn onbeperkt toegankelijk.
  • Excursies zijn mogelijk maar zitten vaak snel vol vanwege Corona-regels dus wacht niet te lang en boek van te voren.
  • Mondkapjes zijn in openbare ruimtes en winkels nog verplicht.

Waar je verder rekening mee moet houden bij de reis naar Curaçao: 

Mocht op Curaçao een nieuwe corona-besmetting opduiken (onder toeristen), dan hoopt men hiermee zo goed mogelijk te kunnen terugvinden met wie de besmette persoon mogelijk in contact is geweest. Kinderen tot en met 12 jaar hebben hiervoor een vrijstelling. Je kunt de PLC pas invullen nadat je de uitslag van een PCR of Antigeen test hebt want je moet een bewijs hiervan uploaden in de PLC.

Dit wordt vanuit de Nederlandse overheid gevraagd aan iedereen van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland reist. Deze moet je downloaden, 2 x printen en dan 1x invullen. Het ingevulde én lege formulier neem je beiden mee. Het ingevulde papier lever je in op Schiphol, het lege papier bewaar je, deze vul je in bij de terugreis en lever je in bij aankomst in Nederland.

Let op: De Passenger Locator Card, DI Card, het PCR-certificaat én de Gezondheidsverklaring moet je tijdens de reis ook op papier bij je hebben (handbagage)!

Nog meer informatie? Kijk op: www.curacao.com. De bovenstaande stappen zorgen ervoor dat je met een veilig gevoel het vliegtuig instapt en kan genieten van een zorgeloze vakantie! Vergeet niet om ook een auto van te voren te reserveren. Benieuwd naar onze prijzen en auto’s? Neem direct contact met ons op via mailWhatsApp of bel naar +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).