Praktische tips voor een vakantie op Curaçao.

 

Happy new year! We beginnen het jaar met wat praktische tips voor een heerlijke vakantie naar Curaçao.

Corona:

Op dit moment moet je maximaal 48 uur voor vertrek  vanuit Nederland een PCR test doen. Zodra je het negatieve resultaat binnen hebt, kun je de ‘Passenger Locator Card’ invullen en moet je ook nog een ‘Digital Immigration Card’ aanvragen. Vervolgens moet je de derde dag dat je op Curaçao wakker wordt een Antigeentest laten afnemen. het dragen van een mondkapje is verplicht gedurende je reis vanaf Schiphol tot je buiten staat bij het vliegveld van Curaçao. Ook op Curaçao geldt nog een mondkapjesplicht in openbare ruimtes als supermarkten en winkels.

Tijdverschil:

In de Nederlandse zomertijd is het 6 uur vroeger op Curaçao en in de wintertijd is er 5 uur tijdsverschil. De meeste vakantiegangers hebben behoorlijk last van een jetlag, waarbij je graag vroeg naar bed wilt (omdat het voor je gevoel al 5 of 6 uur later is). Mocht je ervoor kiezen om toch zo vroeg naar bed te gaan, houdt er dan rekening mee dat je rond 04:00/ 05:00 uur klaarwakker bent. Je kunt dan meestal wel een prachtige zonsopkomst zien en de tropische vogeltjes hun ochtendversjes horen zingen.

Verkeer:

Om eenvoudig de juiste weg te vinden op het eiland kun je in een wifizone de app Maps.Me downloaden. Waarbij je vervolgens de routekaart van Curaçao kunt downloaden. Deze routekaarten kun je offline gebruiken maar werken bijvoorbeeld net zo als Google Maps, ideaal!

Openbaar vervoer werkt op Curaçao een beetje anders dan in Nederland. Er rijden wel bussen maar of ze op tijd komen is altijd maar de vraag. Een auto huren is dus wel zo praktisch!

Muggen:

Als je zoet bloed hebt, weten de muggen je vaak snel te vinden op Curaçao. Daarom raden we je aan om DEET of andere muggenwerende middelen te gebruiken. Op Curaçao is dit vrijwel in elke supermarkt of minimarket wel te koop.

Geld:

Op Curaçao kun je behalve met de officiële munteenheid; de Antilliaanse Gulden, ook betalen met Dollars. In principe kun je overal gewoon met je pinpas betalen. Let er wel op dat je pas op ‘wereld’ staat. Heb je een V-pay pas? Dan moet je bij de pinautomaten in winkels en bij restaurants kiezen voor de optie om met dollars te betalen. Op een of andere manier werkt V-pay niet in guldens of Euro’s op Curaçao.

Shoppen en uit eten:

Op Curaçao zijn op dit moment alle winkels en restaurants gewoon open. Soms gelden er wel wat aangepaste openingstijden (vooral voor restaurants) dus check van tevoren goed of de winkel of het restaurant waar je graag naartoe wilt, open is. Verder is het, vanwege de enorme drukte op het eiland, slim om vooraf een tafel te reserveren bij jouw favoriete restaurant.

Curaçao is heerlijk vertoeven op dit moment, zeker nu er in Nederland zo weinig mag! Mocht je plannen hebben om binnenkort lekker de zon op te zoeken, reserveer dan nu alvast jouw huurauto. Dit kan zonder creditcard, zonder aanbetaling en zonder borg! Je hoeft ons alleen een Whatsapp bericht (+5999 461 0659) of DM op onze social media te sturen. We zien je graag binnenkort op dushi Curacao!