De Christoffelberg beklimmen

 

Voor de echte sportievelingen, is een bezoekje aan de Christoffelberg zeker de moeite waard. Met een hoogte van ca. 375 meter is de Christoffelberg is de hoogste berg van Curaçao. De berg is te vinden in het Christoffelpark, wat ten noord/westen van het eiland gelegen is. Buiten het beklimmen van de berg is het park zelf ook prachtig. Je vindt hier veel flora en fauna, die je nergens anders op het eiland tegenkomt. Je kunt het park te voet bekijken, maar eigenlijk is het zó groot (ruim 2000 hectare) dat het misschien prettiger is om met de auto rond te rijden. Tijdens je rondrit kun je dan eventueel op bepaalde spots uitstappen en vanuit daar de wandelpaden ontdekken.

Terug naar de Christoffelberg… Hoewel de hoogte misschien niet zo indrukwekkend is voor Europese begrippen, moet je de wandeltocht zeker niet onderschatten. Het is echt een behoorlijke klim! Het is ongeveer een uur omhoog en een uur naar beneden (en ook naar beneden is best zwaar!). Er zijn wandelpaadjes maar je hebt wel echt goede, stevige schoenen nodig. Op sommige stukken is het een geklim en geklauter. Maar… Als je dan uiteindelijk boven bent word je wel beloond met een prachtig uitzicht! Je hebt een 360° blik over het hele eiland. Ook tijdens de wandeling naar boven zijn er al mooie uitkijkpunten, waar je eventueel even een pitstop kunt maken.

Let op; zorg dat je op tijd (zeker vóór 9 uur) naar boven gaat, hoe eerder hoe beter qua temperatuur. Bovendien màg je niet eens meer naar boven na 10 of 11 uur, afhankelijk van de periode. Neem voldoende water mee en eventueel een snack.

Je vindt het Christoffelpark aan de Weg naar Westpunt, je entreekaartjes koop je bij Landhuis Savonet. Hier zou je eventueel ook een gids kunnen vragen om mee te wandelen. Hij of zij legt je dan van alles uit over de geschiedenis van het park en wijst je op de verschillende prachtige flora en fauna. Na het kopen van de kaartjes rijd je nog een stukje met de auto het park op, waarna je aan de voet van de berg kunt parkeren en aan je wandeling kunt beginnen.

Wat denk je? Ga jij het klimavontuur van de Cristoffelberg aan of rijd je liever een rondje met de auto door het Christoffelpark van Curaçao?

Waar je ook voor kiest, een huurauto kun je natuurlijk bij Auto Huren Curaçao regelen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze huurauto’s en beschikbaarheid. Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp +5999 461 06 59!