5x de leukste koffietentjes op Curaçao

Coffee addicts kunnen hun lol op op Curaçao. Er zijn zó veel leuke plekjes waar je lekkere koffie kunt drinken. We hebben een top 5 gemaakt, maar eigenlijk kun je je hele vakantie elke dag wel ergens anders een lekker kopje koffie drinken.
  1. Number 10
  2. Serka tanchi
  3. Bliss the berry
  4. Café bonchi
  5. Cafe 5999

Number ten is een fijne hotspot op Curacao. Alle factoren zijn aanwezig voor de ultieme koffie-experience. Een geweldige locatie, prachtige tuin, echte barista’s en ook nog de lekkerste zoetigheden voor erbij. Een bezoek aan number ten mag eigenlijk niet ontbreken aan je vakantie. Ook als je geen koffiefan bent hebben ze genoeg te bieden. Uiteraard is de lunch ook de moeite waard, probeer wel even te reserveren want het kan behoorlijk druk zijn!

Hou je van knus en cosy, in de airco? Dan is Serka Tanchi (vertaling: ‘bij tante’) iets voor jou. Hier heb je het woonkamer gevoel van thuis, met de warmte en liefde zoals je die van je oom en tante kent vroeger. Ook hier lekkere koffie, goede lunch en heerlijke huisgemaakte taartjes. Oh ja én hier hebben ze als enige op het hele eiland een koffie printer. Zo wordt je steeds verrast met een leuk plaatje op je koffie! Dit koffiehuisje is in de buurt van het winkelcentrum Zuikertuintje, dus wellicht zou je het kunnen combineren met een dagje shoppen.

Bliss the berry is een nieuwe koffiebar met ontbijt en lunch op de Mambo Beach BLVD. De hippe Tulum/ Bali stijl met de zee op de achtergrond maakt het de perfecte insta-waardige locatie. En buiten dat is de koffie ook echt heerlijk. Ga je voor ‘gewoon’ of met kokos- of amandelmelk?

Na een ochtend je rondstruinen door Punda kun je heerlijk neerploffen bij Café bonchi (vertaling: ‘café het boontje’). Je vindt dit schattige zaakje aan de Hanchi di Snoa (vertaling: ‘Steegje van de Synagoge’), midden in Punda. Ook hier weer uitstekende koffie met prachtige gebakjes gemaakt door @lavieenrosecuracao. Zoetekauwen, grijp je kans. Die taartjes zijn echt ge-wel-dig.

Kafé 5999 is te vinden op het industrieterrein van de Van den Tweel (Albert Heijn) in Zeelandia. Dit hippe café biedt behalve lekkere koffie ook allerlei healthy hapjes en sapjes. Je kunt hier leuk zitten maar meenemen is ook mogelijk!

Zo… dat was onze top 5. Voor de échte koffiefreaks hier nog een paar namen als bonu, op willekeurige volgorde:

La Reina, Van Gogh, Cafelito, Koffie kaatje, Café Barista, Pakaya society, Douwe Egberts café, Koko’s en natuurlijk kan ook Starbucks niet ontbreken.

Geniet van je koffiemomentjes!

P.s. nog geen huurauto gereserveerd voor je vakantie op Curaçao? Doe dat dan nu, het kan kosteloos en zonder creditcard. Stuur ons een whatsapp berichtje via +59994610659 om onze beschikbaarheid te checken.