Curaçao ontdekken – Omgeving Pietermaai

Pietermaai is een gezellige wijk direct grenzend aan Punda, Willemstad. Hier vind je veel (boutique) hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook studenten zijn goed vertegenwoordigd in Pietermaai, vanwege de vele studentenhuizen. Kortom, ben je op zoek naar gezelligheid? Dan is Pietermaai zeker de ‘place to be’.

Hotels in Pietermaai

Pietermaai Boutique Hotel
Dit is naar onze mening een van de mooiste boutique hotels op het eiland, midden in het Pietermaai district. Dit hotel beschikt over meerdere gebouwen, allemaal gerenoveerd maar wel met behoud van de originele stijl.

Boutique hotel ’t Klooster
De naam verklapt het al een beetje, dit hotel was vroeger een klooster. Het design van het hotel is in de oude stijl gebleven, maar biedt alle comfort en verwachtingen van de moderne wereld. Met de centrale locatie, een zwembad, fijne tuin, een café en restaurant, is dit een perfecte keuze voor zowel vakantiegangers als werkgerelateerde reizigers.

Saint Tropez Boutique hotel
Ben jij een echte jetsetter? Dan is dit hotel perfect voor jou. Saint Tropez Boutique Hotel is een stijlvol hotel aan zee gelegen in Pietermaai. Op loopafstand van het centrum van Punda en dichtbij een van de beste en populaire stranden van het eiland; Mambo Beach.

Scuba Lodge Oceanfront Boutique hotel
Als je van kleur houdt, is dit hotel perfect voor jou. De prachtige gekleurde monumentale panden van dit hotel zijn typerend voor Curaçao. De zee, de zwembaden, het heerlijke eten en de beroemde cocktails brengen rust en ontspanning. De stad, het bruisende Pietermaai en de uitstapjes naar de rest van het eiland geven je elke dag weer iets nieuws te beleven.

Bijblauw Boutique hotel
Dit familiaire Boutique Hotel biedt het beste van drie werelden: luxe sfeervolle kamers, heerlijke gerechten in hun te gekke restaurant en een ConceptStore met kleding en accessoires waar je hart sneller van gaat kloppen.

Restaurants in Pietermaai
 
Pietermaai barst van de leuke restaurants en barretjes. Deze blog zou te lang worden als we ze allemaal benoemen maar hierbij een top 3 van de restaurants:
  1. De Heeren at Sea
Dit restaurant ligt direct aan zee. Het heeft een gedeelte waarbij je met je voeten in het zand zit en een gedeelte op een houten terras. Het is hier heerlijk relaxed vertoeven met lekkere cocktails en een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils.
  1. Ginger
Carib Asian Indian cuisine, zo omschrijven ze zelf hun keuken. Dit restaurant is super cosy, met redelijke prijzen en smaakvolle gerechten. Zeker de moeite waard voor een gezellig avondje.
  1. Kome
Kome is het enige restaurant van dit rijtje met airconditioning, de andere twee restaurants zijn buiten. Je kunt de kaart als Caribisch/internationaal omschrijven, maar met een bijzondere twist. De desserts en cocktails zijn echt fantastisch. De aankleding van het restaurant is artistiek en het personeel is zeer professioneel en vriendelijk. Wij vinden het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Kome, wat overigens ‘eten’ betekent in het Papiaments.

Qua uitgaansgelegenheden kun je het beste rondkijken in de ‘Nieuwstraat’, hier vind je onder andere Mr. Porter, Bar P en Mundo Bizarro. Vooral op vrijdagavond is deze hele straat super gezellig.

Ben je nog op zoek naar een auto tijdens je verblijf op Curacao? Auto Huren Curacao draagt graag bij aan jouw zorgeloze vakantie! Benieuwd naar onze prijzen en auto’s? Neem direct contact met ons op via mailWhatsApp of bel naar +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).