3 Mooie Duikspots op Curaçao

Dat Curaçao een populaire plek is om te duiken, hoeven we niet te vertellen. Maar waarom is dat zo, en welke plekken moet je écht gezien hebben? We delen het met je in dit blog.

Curaçao heeft een vulkanische oorsprong, die zorgt voor bijzondere koraalriffen en vissen in alle soorten, maten en kleuren. Bovendien is de kust vrij kort, waardoor veel duikplekken al vanaf het strand bereikbaar zijn. Je hoeft dus niet steeds met een boot op pad om de mooie plekjes te vinden. Het zeewater van Curaçao is kristalhelder en heeft bovendien een aangename temperatuur. Je zou prima zonder wetsuit kunnen duiken.

Het aanbod van duikscholen is enorm op Curacao dus er zit er altijd wel eentje bij die voldoet aan jouw wensen. Is duiken voor jou nét een stap te ver? Je kunt op de meeste duikplekken ook met snorkelen al veel zien. Hieronder drie duikspots die je niet wilt missen.

Mushroom forest (alleen per boot bereikbaar) 

Deze plek is door Sport Diver Magazine beoordeeld als één van de beste duikspots ter wereld. Dat is natuurlijk niet voor niets. Deze plek doet haar naam wel eer aan, het koraal heeft iets weg van een paddenstoelenwoud. Je zult versteld staan van de mooie kleuren, koralen en vissen die je hier tegen komt.

Director’s Bay 

Deze duikspot fungeerde vroeger als privéstrand van de directie van Shell, vandaar ook de naam Director’s Bay (of Directeursbaai). Ook de Koninklijke familie maakte regelmatig gebruik van dit strand. Na 1985 werd het strand openbaar en is het een gewilde spot geworden voor duikers én snorkelaars. Het bijzondere aan deze plek is dat het al vrij dichtbij de kust ineens heel diep wordt. Als je vanaf het strand in het water naar links gaat, kun je langs een 50 meter diepe muur duiken, hier vind je prachtig koraal en komen allerlei vissoorten aan je voorbij.

Playa Kalki / Alice in Wonderland

Deze spot is leuk voor zowel de duiker als de snorkelaar. Onder water waan je je in de wondere wereld van Alice in Wonderland. De koralen groeien hier zo enthousiast dat het net lijkt of je in een doolhof terecht bent gekomen. Je zult hier o.a. groene murenen, kreeften, koraalformaties en een breed scala aan vissen tegenkomen. Mocht je voor of na de duik tijd hebben om te lunchen dan is ‘Sol Food’ zeker een aanrader. Hier hebben ze heerlijke zelfgemaakte pizza’s en als toetje de beste brownie met ijs van het eiland (alleen open van vrij-zo).

Bij vrijwel alle toeristische hotspots zijn wel duikscholen te vinden, zoals op Jan Thiel Beach, Mambo Beach, Karakter, Porto Marie enzovoort. Je kunt ervoor kiezen om alleen een duik te doen, maar je kunt natuurlijk ook meteen voor je PADI gaan of voor een tour inclusief barbecue en boottocht.

Heb je al een auto gereserveerd voor jouw vakantie op Curacao? Dit is onmisbaar om op bovenstaande duikplekken te komen. Bij Auto Huren Curacao betaal je GEEN borg en hoef je ook geen aanbetaling te doen. Verder zijn alle auto’s all-risk verzekerd en rekenen we geen extra kosten voor meerdere bestuurders. Stuur ons een berichtje via WhatsAppInstagram of Facebook voor een offerte.