Street art in Otrobanda

Willemstad bestaat uit twee wijken, Punda en Otrobanda. Otrobanda betekent letterlijk ‘andere kant’. De twee wijken worden gescheiden door water, maar de pondjesbrug en de Julianabrug koppelen deze wijken weer aan elkaar.

Met hulp van verschillende organisaties wordt Otrobanda ontwikkeld tot een hip, toeristisch en gezellig gebied. Je kunt hier overdag een geweldige wandeling maken langs alle diverse muurschilderingen en kunstwerken. Een paar keer per jaar vindt er een straatfeest plaats; Kaya Kaya (Kaya betekent ‘straat’ in het Papiaments). Dit feest is speciaal bedacht om de buurt op te knappen. Ondernemers, buurtbewoners en verschillende organisaties worden opgetrommeld om een deel van de wijk op te ruimen en op te knappen. Lokale kunstenaars worden gesponsord om kunstwerken te maken/ muren te schilderen. Het motto van dit feest is ‘leave it better behind’. Een fantastisch concept. Na een paar weken hard werken vindt dan het straatfeest plaats en komt het hele eiland (en zelfs mensen van omliggende eilanden) bij elkaar om de renovatie te vieren en om de kunstwerken te bewonderen.

De kunstwerken en muurschilderingen zijn blijvend en kunnen bekeken worden door iedereen. Op onze social media pagina’s zie je veel foto’s voorbij komen van onze huurauto’s geposeerd voor de verschillende muurschilderingen.

Als je de kunstwerken wilt bekijken, zou je een georganiseerde wandeling kunnen boeken maar het is ook prima te doen om op eigen houtje op ontdekkingstocht te gaan. Je kunt beginnen bij het Bario hotel (kijk op Google maps), de hele wijk daarachter bevat genoeg moois om te zien. Deze kunstwerken zijn nog van de eerste edities. Inmiddels zijn er 5 edities geweest en de laatste vond plaats tegenover de Nettobar (ook te vinden op Google maps). Om alles te zien kun je dus kriskras dwalen door de straatjes en steegjes tussen het Bario hotel en de Nettobar.

Het laatste Kaya Kaya feest vond plaats op 27 augustus 2022. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de volgende editie zal plaatsvinden maar houdt kayakayafestival.com in de gaten om op de hoogte te blijven.

Ben je op zoek naar een huurauto voor jouw verblijf op Curaçao? Stuur ons een WhatsApp berichtje om te kijken wat we beschikbaar hebben voor je. Je hebt geen creditcard nodig om te reserveren, hoeft geen aanbetaling te doen en je betaald ook geen borg. WhatsAppen kan via deze link: wa.me/59994610659.