5 x low budget eten op Curacao!

We mogen ons gelukkig prijzen met alle goede restaurants op het eiland. Wil je een dagje low-budget eten? Check dan het rijtje hieronder voor een paar leuke tips!

Plein café Wilhelmina

Dit restaurant vind je midden in Punda op het Wilhelminaplein. Hier Hebben ze sowieso iedere dag een daghap voor 16 gulden. Maar ook hun overige gerechten op de kaart zijn vriendelijk geprijsd. Op hun kaart vindt je gerechten die je in Nederland ook vaak op het menu ziet staan, zoals kipsaté, mixed grill en spare ribs. Ook hebben ze een uitgebreide vegetarische selectie. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren.

La bohème

Om de hoek van Plein Café Wilhelmina vindt je dit schattige zaakje. Het terras is vrij klein maar super cosy. Op donderdagavond is het hier extra gezellig vanwege Punda Vibes. Dat is een soort koopavond met bij verschillende restaurantjes live muziek en vuurwerk om 20:00 uur. Bij La bohème is de kaart vrij beperkt, maar alles wat ze hebben is erg lekker. Denk aan hamburgers, wraps, broodjes en snacks. Je zit hier heel gezellig en ze hebben ook een goede smoothie & cocktailkaart. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren.

Brisa do Mar

Dit restaurant is aan het water gelegen, aan de Caracasbaai. Dicht bij Jan Thiel. Hier hebben ze veel lokale gerechten op de kaart staan, veel verse vis, maar ook burgers, kip en allerlei soorten vlees. Het is een leuk plekje en het eten is goed. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren.

Funky Friet

Misschien een rare keuze voor dit rijtje, maar Funky Friet is een vrij nieuwe snackbar op het eiland. Ze hebben hier de standaard snacks zoals we die in Nederland kennen, maar ze hebben ook een hele selectie ‘funky friet’. Dat zijn een soort kapsalons maar met allemaal bijzondere toppings. Bijvoorbeeld een kapsalon van rendang, of caprese. Super lekker, je zit er best leuk én het is lekker betaalbaar. Funky Friet is elke dag geopend vanaf 11:00 uur behalve op zondag, dan openen ze om 15:00 uur.

Elke Truk’i Pan (foodtruck)

Je hebt ze vast wel eens langs de kant van de weg zien staan. Curacao barst van de foodtrucks! Veel mensen bezoeken ze alleen na het uitgaan, maar ook eerder kun je er lekker en goedkoop eten. Vooral Fridays Baby Truck, BBQ express en The Don zijn erg populair, allemaal te vinden aan de Caracasbaaiweg. Grill is vaak hun specialiteit, maar bij The Don heb je bijvoorbeeld ook hotdogs en pizza’s. Officieel mogen food trucks pas open om 21:00 uur (vanwege de concurrentie met restaurants), alleen The Don mag al om 19:00 uur open omdat zij officieel een ‘street restaurant’ zijn en geen food truck. 🙂

Heb je trek gekregen na het lezen van dit blog maar heb je nog geen huurauto geregeld om naar een van deze leuke restaurantjes toe te rijden? Reserveer je huurauto zonder aanbetaling, creditard of borg. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze huurauto’s en beschikbaarheid. Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp +5999 461 06 59!