3 x visrestaurants voor de echte visliefhebbers

 

Ben je een echte visliefhebber en op zoek naar de beste plekjes om vis te eten op Curacao? Dan is deze blog speciaal voor jou geschreven! We hebben de top 3 beste visrestaurants voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je geen enkele culinaire ervaring mist tijdens je verblijf op het eiland.

Op nummer 1 staat de Visserij. Dit laid-back restaurant aan zee is gespecialiseerd in lokale visgerechten en biedt alleen maar verse vis aan. Hun standaard is extreem hoog wat betreft de versheid van de vis, een ultieme smaakbeleving is dus vrijwel gegarandeerd. Bij aankomst is er meestal een rij, het concept werkt zo: je komt aan, gaat in de rij staan, vervolgens kom je bij het luik waar je kunt bestellen. Hier kun je aanwijzen welke vis je wilt hebben en hoe je het gebakken wilt hebben. Je rekent af en krijgt een houten nummerbordje mee. Vervolgens ga je weer in de rij staan om drinken te bestellen, dit neem je direct mee naar het door jou uitgekozen tafeltje en later wordt het eten dan bij je aan tafel gebracht. Doordat het een vrij snel concept is, is het niet de bedoeling om lang na te tafelen. Het is fantastisch om te zien hoe ze de enorme vissen schoonmaken en bereiden. De smaak is ongeëvenaard, zeker de tonijn sashimi (medium met sesamzaadjes) is een aanrader. Bovendien is de sfeer hier zeer relaxed en gezellig, wat het de perfecte plek maakt om te genieten van een heerlijk diner.

Op nummer 2 staat Fish & Joy. Dit restaurant heeft meer een fine dining concept en biedt een breed scala aan lokale en internationale visgerechten, waaronder heerlijke zeetong of sliptongetjes. Ook voor mensen die niet zo van vis houden, hebben ze hier genoeg lekkere gerechten op het menu staan. Het restaurant heeft een fijne ambiance en de service is fantastisch. Ook de wijnen en nagerechten zijn stuk voor stuk pareltjes.

Op nummer 3 staat Brisa do mar. Dit restaurant, direct aan zee, is de perfecte plek om de lokale keuken te proberen. Hier krijg je een hele gebakken red snapper bereid op Curaçaose wijze, geserveerd met rijst, yuca, funchi of frietjes. De smaken zijn geweldig en het personeel is zeer gastvrij. Het is een geweldige manier om kennis te maken met de culinaire cultuur van Curacao.

Als je op zoek bent naar de beste visrestaurants op Curacao, dan zijn dit de plekjes waar je moet zijn. Elk van deze restaurants biedt een unieke ervaring, en de visgerechten zijn hier werkelijk heerlijk. Vergeet niet om ze toe te voegen aan je must-visit lijst tijdens je verblijf op het eiland.

Mocht je nog op zoek zijn naar een huurauto voor je verblijf op Curaçao, stuur ons dan even een berichtje via WhatsApp: wa.me/59994610659. Reserveren kan kosteloos en zonder creditcard!