3 x POOL & BEACH – De lekkerste zwembaden aan zee

 

Vind jij de zee heerlijk maar hou je ook heel erg van een zwembad? Je hoeft niet altijd te kiezen! In deze blog nemen we je mee naar de 3 leukste plekjes waar je een zwembad aan zee hebt.

  1. Koraal / Karakter - Willibrordus (richting Westpunt)

Op een van de mooiste plekken van het eiland vind je het prachtige strandje Karakter. Het helderblauwe water verschijnt als je je auto hebt geparkeerd en richting de zee loopt. Er is een bovenverdieping waar het restaurant Koraal te vinden is met daarbij een prachtig zwembad, uitkijkend over de zee. Als je dan de trap af loopt kom je bij Karakter. Hier kun je heel de dag relaxed vertoeven op een strandbedje, met het rustgevende geluid van de zee op de achtergrond. Je hoeft hier geen entree te betalen en je kunt heen en weer lopen van zee naar zwembad en andersom. Uiteraard is consumptie wel verplicht.

  1. Papagayo - Jan Thiel

Op het strand van Jan Thiel zijn meerdere geweldige beachclubs te vinden. Je hebt Koko’s, Zanzibar, Zest en Papagayo. Maar alleen Papagayo heeft de zwembad-zee combinatie. Sterker nog, het zwembad van papagayo is gevuld met zeewater! Hierdoor kun je dus heerlijk genieten van alle voordelen van de zee, zonder last te hebben van golven of vissen. 😉 Ideaal ook voor de kleintjes om lekker in de ‘branding’ te spelen. Als toerist betaal je 6 Gulden entree voor het Jan Thiel strand en je betaald voor het bedje. Een standaard bedje kost 10 Gulden per persoon. Voor gasten van het Papagayo Beach Resort is het strand gratis toegankelijk.

  1. Lions Dive - Mambo Beach

Ook Mambo Beach kent verschillende strandtenten. Van Mood, Cabana, Wet & Wild, Madero, Bonita, Rilèks en Chill kun je de hele strip doorlopen naar Hemingway. Als je het trappetje op loopt ter hoogte van Chill, vind je daar het enige 50-meterbad van Curacao (en zelfs van de hele caribbean).  Wil je dus ongestoord baantjes trekken? Dan is dit bad zeker de moeite waard. Liever bommetjes maken en gewoon een beetje op een luchtbedje dobberen? Dan is er ook nog een recreatiebad een paar meter verderop. In principe zijn de zwembaden bedoeld voor hotelgasten van het Lions Dive hotel, maar externe gasten zijn wel welkom. De entree voor het strand is 6 Gulden, bedjes variëren per beachclub maar de ‘vanaf’ prijs is 6 gulden.

Welke strand-zwembad combinatie spreekt jou het meeste aan? Of wil je ze allemaal proberen? Om op deze plekjes te komen heb je natuurlijk een huurauto nodig. Ben je benieuwd of er voor jouw verblijf nog een huurauto beschikbaar is? Neem contact met ons WhatsApp of bel naar +5999 461 06 59 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL). Reserveren kan zonder creditcard of aanbetaling!