Mooiste plekken Curaçao: 15 tips!

 

Curaçao is een eiland vol verrassingen! Van de levendige sfeer en kleurrijke gebouwen in Willemstad tot de ongerepte natuur in het Christoffelpark, Curaçao heeft voor iedere bezoeker wat wils. Benieuwd naar de mooiste plekken op Curaçao? Hier vind je ons favorieten lijstje met 15 mooie plekken die je niet mag missen!

15 mooiste plekken Curaçao 

 1. Willemstad: Willemstad, de bruisende hoofdstad van Curaçao, is het kloppende hart van het eiland. Als UNESCO-werelderfgoed, straalt Willemstad een rijke historie en cultuur uit met zijn karakteristieke pastelkleurige gebouwen aan de Handelskade. De stad is verdeeld in verschillende wijken, waarvan Punda en Otrobanda de meest bekende zijn, met elkaar verbonden door de Koningin Emma Pontonbrug, ook wel bekend als de 'Swinging Old Lady'.
 2. Christoffelpark: Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao. Het park beslaat een aanzienlijk deel van het noordwestelijke punt van het eiland en is een oase voor wandelaars, natuurliefhebbers en iedereen die graag de lokale fauna en flora ontdekt. Christoffelpark is de thuisbasis van verschillende inheemse soorten, waaronder de Curaçaose witstaarthert, vele soorten vogels, reptielen en planten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Aanrader dus!
 3. Shete Boka National Park: Shete Boka National Park is gelegen aan de ruige noordkust van Curaçao. De naam 'Shete Boka' betekent 'zeven inhammen' in het Papiaments, wat verwijst naar de verschillende baaien die binnen het park te vinden zijn. Eén van de meest bezochte en indrukwekkende plekken in het park is ‘Boka Tabla’, waar de golven door een ondergrondse grot naar binnen stromen en een oorverdovend geluid produceren. Je kunt de grot binnenwandelen en het spektakel van dichtbij aanschouwen!
 4. Mikvé Israel-Emanuel Synagoge: De Mikvé Israel-Emanuel Synagoge, gelegen in het hart van Willemstad, Curaçao, is een monument van historisch en cultureel belang. Deze synagoge, daterend uit 1732, is niet alleen de oudste actieve Joodse synagoge in het Caribisch gebied, maar ook één van de oudste in het westelijk halfrond. Bekend om zijn opvallende zandvloer, vertegenwoordigt deze synagoge een uniek stukje Joodse geschiedenis.
 5. Kura Hulanda Museum: Het Kura Hulanda Museum in Willemstad, is een belangrijk cultureel en educatief centrum dat zich richt op de rijke geschiedenis van het eiland. Het museum, gelegen op het terrein van een voormalig slavenhandelshof, is een indrukwekkend complex van gerestaureerde 18e- en 19e-eeuwse Nederlandse koloniale gebouwen.
 6. Hato Grotten: De Hato Grotten, gelegen nabij het internationale vliegveld van Curaçao, mag je niet missen! De grotten strekken zich uit over een gebied van ongeveer 4.900 vierkante meter. Ze hebben een rijke historie, die teruggaat tot de tijd van de Arawak-indianen, de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Binnen in de grotten vind je oude rotstekeningen, die meer dan 1.500 jaar oud zijn. Heel indrukwekkend!
 7. Landhuis Knip: Gelegen in het schilderachtige westelijke deel van het eiland vind je Landhuis Knip. Dit landhuis biedt een uniek inzicht in het koloniale verleden en de slavernijgeschiedenis van Curaçao. Het landhuis dateert uit de 18e eeuw en diende oorspronkelijk als een plantagehuis. Het is vooral bekend vanwege zijn rol in de geschiedenis van de slavenopstand op Curaçao in 1795.
 8. Snorkelen of duiken bij Tug Boat: Eén van de meest betoverende plekken om de onderwaterwereld van Curaçao te ontdekken, is bij de Tug Boat. Op deze iconische snorkellocatie vind je diverse kleurrijke vissen en koraalriffen. Het hoogtepunt van Tug Boat is ongetwijfeld het wrak zelf. Het gezonken sleepbootwrak ligt op slechts een paar meter diepte en is bedekt met prachtige koralen.
 9. Fort Beekenburg: Fort Beekenburg is één van de best bewaarde verdedigingswerken in het Caribisch gebied. Het Fort is gebouwd in 1703 en bestaat uit een toren, muren en een aantal kanonnen die oorspronkelijk werden gebruikt om het eiland te verdedigen tegen piraten. Je kunt het fort op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een rondleiding om meer te leren over de fascinerende geschiedenis.
 10. Chichi’s: Chichi's zijn met de hand beschilderde beeldhouwwerken van vrouwen in vrolijke jurken. Deze beeldjes ontworpen door de getalenteerde Serena Janet Israel, zijn niet alleen kunstwerken, maar ook symbolen van positiviteit, empowerment en de levendige cultuur van Curaçao. Als je op Curaçao bent is het superleuk om hier een workshop te volgen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van. Heb je gelijk een bijzonder souvenirtje voor thuis of een mooi aandenken voor jezelf!
 11. Aloe Vera Plantation: De Aloe Vera Plantage op Curaçao biedt de mogelijkheid om meer te leren over de veelzijdige en geneeskrachtige Aloe Vera plant. De plantage benadrukt het gebruik van natuurlijke en organische ingrediënten in hun productlijn. Je kunt deze producten ook zelf kopen op de plantage. Deze producten variëren van huidverzorgingsproducten zoals lotions en crèmes tot voedingssupplementen.
 12. Blue Room Cave: De Blue Room Cave is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen op Curaçao. Deze verborgen grot kun je bereiken door een korte duik of snorkeltocht onder de rotsen door. De grot ligt aan de westkust van het eiland, nabij het strand van Santa Cruz. Wat de Blue Room zo uniek maakt, is de manier waarop het zonlicht door een opening in het water schijnt en weerkaatst op de witte zandbodem. Zeker een bezoekje waard!
 13. Jan Thiel zoutpannen: De Jan Thiel Zoutpannen, gelegen in het geliefde Jan Thiel-gebied op Curaçao, zijn een fascinerend natuurlijk fenomeen. Ze zijn belangrijk voor de productie van zout én als leefgebied voor flamingo's. Het gebied is uitstekend voor wandelen en vogels spotten!
 14. Dinah Veeris Herb Garden: De botanische tuin van Dinah Veeris is gewijd aan de teelt en het behoud van medicinale en culinaire kruiden. Elke plant in de tuin heeft een eigen verhaal en uniek doel, variërend van het verlichten van alledaagse kwalen tot het ondersteunen van algemene gezondheid en welzijn. Leuk en interessant uitje!
 15. Hofi Mango: Het paradijselijke Hofi Mango is een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van Curaçao. Wij snappen wel waarom. Dit uitgestrekte park, omringd door weelderige begroeiing en met een rijke biodiversiteit, is een plaats waar rust en sereniteit samenkomen. Het park is vernoemd naar de vele mangobomen die hier groeien. Kortom, een idyllische omgeving voor ontspanning en avontuur.

Ontdek Curaçao op je eigen tempo

Ontsnap aan de beperkingen van geplande tours en ontdek Curaçao op je eigen tempo; kies voor een huurauto! Met een huurauto kun je alle mooie plekjes van Curaçao eenvoudig opzoeken. Bij Auto Huren Curaçao begrijpen we dat een auto meer is dan alleen vervoer. Daarom zorgen we ervoor dat je keuze hebt uit een divers assortiment van betrouwbare en comfortabele voertuigen. Van compacte stadswagens tot ruime SUV's voor de hele familie, bij ons vind je de perfecte partner voor jouw ontdekkingsreis op Curaçao.

Heb je nog vragen? Of wil je een huurauto reserveren om de mooiste plekken op Curaçao te ontdekken? We got you! Stuur ons eenvoudig een WhatsApp berichtje om de beschikbaarheid te checken. Reserveren kost bij ons niets en een creditcard is ook niet nodig. Bel ons op +31 10 302 12 20 of stuur een WhatsApp berichtje naar +5999 461 0659. Wie weet tot snel!