Mooiste stranden Curaçao

Curaçao, het prachtige Caribische eiland, staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende stranden, heldere turquoise wateren en prachtige natuur. Of je nu een zonaanbidder, een avontuurlijke duiker of watersporter bent, Curaçao heeft voor iedereen wat te bieden. Ontdek hier de mooiste stranden van Curaçao!

  1. Playa Kenepa Grandi (Grote Knip)

We beginnen onze blog met één van de meest iconische stranden van Curaçao: Playa Kenepa Grandi, beter bekend als de 'Grote Knip'. Dit stukje paradijs wordt omarmd door helderblauw water en omringd door weelderige groene heuvels. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te zonnebaden en te genieten van de natuur. Vergeet niet je snorkeluitrusting mee te nemen, want de onderwaterwereld is hier fantastisch!

  1. Playa Porto Mari

Playa Porto Mari is een andere schat van Curaçao. Dit strand wordt omringt door een adembenemend landschap: wit zand, kristalhelder water en de beroemde dubbele rifpieren die nergens anders op het eiland te vinden zijn. Dit is de plek waar de dromen van strandliefhebbers werkelijkheid worden!

  1. Playa Lagun

Playa Lagun is een schilderachtig strand, omringd door imposante kliffen. Voor snorkelaars en duikers is dit een waar paradijs, want de onderwaterwereld barst hier van kleurrijk koraal en diverse vissoorten. Als je geluk hebt, kun je zelfs schildpadden tegenkomen tijdens je duikavontuur.

  1. Cas Abao Beach

Cas Abao Beach is een droom die uitkomt voor watersportliefhebbers. Hier kun je niet alleen zwemmen en zonnebaden, maar ook kajakken, windsurfen en jetskiën. Het heldere water en de zachte golven maken het een ideale plek voor een dagje plezier. Vergeet niet te genieten van een verfrissende cocktail onder de schaduw van wuivende palmbomen.

  1. Playa Kenepa Chiki (Kleine Knip)

Onze lijst zou niet compleet zijn zonder de kleine zus van Grote Knip, Playa Kenepa Chiki, oftewel Kleine Knip. Dit strand heeft dezelfde adembenemende schoonheid, maar is meestal wat rustiger en intiemer. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar wat privacy en ontspanning.

  1. Playa Hulu

Playa Hulu is een strand die veel toeristen over het hoofd zien, zonde als je het ons vraagt. Dit afgelegen strand is omgeven door kliffen en bereikbaar via een avontuurlijke wandeling. De beloning voor je inspanningen is echter de moeite waard, want je wordt getrakteerd op rust, eenzaamheid en kristalhelder water.

  1. Playa Boka Santu Pretu

Als je op zoek bent naar een unieke strandervaring op Curaçao, mag je Playa Boka Santu Pretu zeker niet missen! Dit bijzondere strand onderscheidt zich door zijn zwarte zand dat gevormd is door de kracht van vulkanen. Het ruisen van de golven en de aanblik van de wilde zee dragen bij aan de intense en rustgevende sfeer van deze plek.

  1. Playa Jeremi

Last but not least is Playa Jeremi, een prachtig afgelegen strand omgeven door ruige kliffen. Dit strand is perfect voor als je op zoek bent naar rust en stilte, ver weg van de drukte. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen en te genieten van de prachtige onderwaterwereld.

Ook benieuwd naar de mooiste plekken op Curaçao? Lees dan hier onze 15 tips!

Wil je deze prachtige stranden verkennen met alle vrijheid? Overweeg dan om een auto te huren. Stuur ons eenvoudig een WhatsApp berichtje om de beschikbaarheid te checken. Reserveren kost bij ons niets en een creditcard is ook niet nodig. Bel ons op +31 10 302 12 20 of stuur een WhatsApp berichtje naar +5999 461 0659. Wie weet tot snel!