8 Activiteiten op Curaçao die je niet mag missen!

 

Ben je klaar om de parel van de Cariben te ontdekken? In onze blog delen we 8 activiteiten op Curaçao die jouw reis onvergetelijk zullen maken! Van adembenemende duiklocaties tot historische bezienswaardigheden en culinaire ontdekkingen. Bereid je voor op een onvergetelijke trip!

Ontdek onze 8 favoriete activiteiten op Curaçao

  • Ontdek de onderwaterwereld: Duik in de azuurblauwe wateren van Curaçao en ga op zoek naar kleurrijke koralen en exotische vissen. Met meer dan 60 duiklocaties, is Curaçao een paradijs voor duikliefhebbers en snorkelaars. Van de beroemde Mushroom Forest tot de mysterieuze Blue Room grot, de onderwaterwereld van dit eiland is heel indrukwekkend!
  • Ontdek Willemstad: Wandel door de kleurrijke straten van Willemstad, de levendige hoofdstad van Curaçao die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Echt een must-see wat ons betreft! Bewonder de historische architectuur van de Handelskade en breng een bezoek aan de drijvende Koningin Emmabrug. Wil je souvenirs voor het thuisfront meenemen? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen in de lokale markten en boetieks.
  • Ga op avontuur in Nationaal Park Shete Boka: Trek je wandelschoenen aan en verken Nationaal Park Shete Boka, je wordt getrakteerd op adembenemende landschappen! Langs de ruige kustlijn vind je zeven inhammen, bekend als "boka's", waar de oceaan met kracht tegen de rotsen slaat. Dit spektakel resulteert in waterfonteinen en spuitgaten. Vergeet je camera niet, want hier maak je gegarandeerd de mooiste foto's.
  • Bezoek de drijvende markt: Breng een bezoek aan de kleurrijke drijvende markt van Punda, waar lokale handelaren hun verse producten rechtstreeks vanaf hun boten verkopen. Proef exotische vruchten en geniet van de levendige sfeer terwijl je rondwandelt langs de kraampjes vol verse vis, groenten en fruit.
  • Maak een trip naar Klein Curaçao: Stap aan boord van een boot en vaar naar het ongerepte eiland Klein Curaçao. Loop over de afgelegen stranden, snorkel tussen schildpadden en ontspan met een verfrissend drankje op het strand. Hier komt het ultieme Caribische gevoel tot leven! Voor strandliefhebbers is ook de Grote Knip een absolute must-visit: een levendig strand met kristalhelder water en wit zand!
  • Proef de lokale cuisine: Laat je smaakpapillen verwennen met de unieke smaken van de Curaçaose keuken! Proef de lekkerste verse visgerechten zoals keshi yena of laat je verrassen door een traditioneel stoofpotje zoals stoba. Vergeet niet te genieten van een verfrissende batido, een lokale smoothie boordevol vers fruit. Op Curaçao kun je heerlijk eten, van het ontbijt tot de lunch, en van het diner tot de borrel.
  • Ontdek de magie van Hato Grotten: Bewonder de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten terwijl je door de kronkelende gangen van deze eeuwenoude grotten wandelt. Een rondleiding door de Hato Grotten voert je mee terug in de tijd. Deze activiteit zorgt voor een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf!

Kinderactiviteiten Curaçao

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op Curaçao. Duik in de bruisende onderwaterwereld tijdens een snorkeltocht en ontmoet de kleurrijke vissen. Of bezoek een van de speeltuinen verspreid over het eiland, zoals de Kidz Paradise Playground. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan leuke en educatieve activiteiten, zoals een bezoek aan het Curaçao Museum of een rondleiding door de historische wijk Punda in Willemstad. Er is altijd iets leuks te doen voor de kleintjes op dit prachtige eiland!

Wil je al deze geweldige activiteiten beleven tijdens je verblijf op Curaçao? Bij Autoverhuur Curaçao helpen wij je graag om jouw droomvakantie werkelijkheid te maken. Met onze betrouwbare en comfortabele auto's ben je klaar om het eiland te verkennen op jouw eigen tempo. Stuur ons eenvoudig een WhatsApp berichtje om de beschikbaarheid te checken. Reserveren kost bij ons niets en een creditcard is ook niet nodig. Bel ons op+31 10 302 12 20 of stuur een WhatsApp berichtje naar +5999 461 0659. Wie weet tot snel!