Auto huren op Curacao: ervaring + tips

Auto huren op Curacao: ervaring + tips

Je bestemming heb je bepaald; je gaat heerlijk op vakantie op Curacao! Je kan vast niet wachten om het eiland te ontdekken en alles wat het te bieden heeft. Hiervoor is een auto absoluut een must! De mooiste strandjes en natuur vind je namelijk aan de westkant van het eiland!

Hoe is het rijden op Curacao?
In het buitenland rijden kan best spannend zijn. Het rijden op Curacao verschilt niet enorm met het rijden in Nederland. Zowel de wegwijsborden als de stoplichten zijn het precies hetzelfde als in Nederland. Daarentegen zijn de meeste mensen hier sociaal in het verkeer en zal er iemand al snel voor je stoppen indien je wilt invoegen op een weg. 

De wegen
Over het algemeen zijn de wegen op Curacao gangbaar. Misschien niet zo goed zoals je als in Nederland gewend bent, maar prima te doen! Om sommige strandjes te bereiken (voornamelijk bij Westpunt) rij je een stukje op onverharde wegen, maar ook dit is te doen zolang je rustig rijdt.

Verkeersregels
De meeste verkeersregels zijn hetzelfde als in Nederland. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het op wegen met twee rijbanen toegestaan om zowel links als rechts in te halen op Curacao. Lees hier meer over de verkeersregels op Curacao

Een betrouwbare auto is uiteraard wel fijn om te hebben tijdens je zorgeloze vakantie. Auto Huren Curacao beschikt over nieuwe auto’s en biedt voor alle auto’s 24/7 wegenwacht aan.

Ben je nog op zoek naar een betrouwbaar autoverhuurbedrijf op Curacao? Neem direct contact met ons op te nemen via de mailWhatsApp of +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).