Carnaval op Curacao: één groot feest!

Carnaval op Curacao: één groot feest!

Ben jij begin maart op Curacao dit jaar? Vergeet dan niet de Carnaval parades te bezoeken! Carnaval op Curacao is echt één groot feest. Kleurrijke kostuums, verschillende parades, heerlijke muziek en met als hoogtepunt de Gran Marcha, oftewel; de grote parade.

Buiten de Gran Marcha heb je ook de tienerparade, paardenparade en Banda Abou parade. De grote parade vindt dit jaar op zondag 3 maart plaats en de afscheidsparade op dinsdag 5 maart. Genoeg parades dus om te bezoeken!

Alhoewel de route elk jaar kan verschillen, leidt deze altijd door Otrobanda. Je kunt op twee manieren de parades beleven: je neemt lekker zelf een koelbox mee (en wat stoeltjes) en vindt een plekje langs de weg. Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent als je een plekje vooraan wilt. Je kunt ook vooraf een kaartje kopen bij een van de standplaatsen langs de weg. De receptie van jouw accommodatie kan je hier vast meer over vertellen! Vaak zijn deze standplaatsen overdekt en zit daar een eet & drink stand bij zodat niks ontbreekt gedurende dag.

We raden aan om vooraf al te bepalen waar je ongeveer je auto goed en veilig wilt parkeren. Met Carnaval worden namelijk auto’s vaak (onveilig) langs de wegen geparkeerd vanwege de drukte. Hoe eerder je op weg bent, hoe groter de kans op een goed (en veilig) plekje.

Vanwege de Carnavalsvakantie eind februari t/m begin maart, zal het ook drukker op Curacao zijn.

Een auto huren op Curacao is een must. Wil jij veilig en all risk verzekerd de weg op? Neem direct contact met ons op via de mail, WhatsApp of +5999 461 0659 (CUR) / +31 10 30 21 220 (NL).