Kerst en Oud & Nieuw op Curaçao

Wat is er te doen op Curaçao?

Op Curaçao werkt Kerst een beetje anders dan in Nederland. Hier is Kerstavond eigenlijk de feestelijkste avond. De familie komt bij elkaar om lekker te eten en om 00:00 uur worden de cadeautjes onder de boom uitgepakt.

Op eerste Kerstdag wordt er eerst uitgerust van de avond ervoor en daarna gaat de familie bij elkaar op visite en wordt er weer lekker gegeten en gedronken, dit kan zowel een brunch of diner zijn. Tweede Kerstdag is wel een vrije dag (gelukkig) maar wordt onder de Curaçaose bevolking eigenlijk niet gevierd. Veel mensen gaan dan in de loop van de ochtend richting Westpunt. Hier komt de familie weer samen en gaat het feest door met meegenomen hapjes en drankjes en aan het eind van de dag wordt de BBQ aangestoken.

Voor de meeste mensen staat eten natuurlijk centraal met Kerst. Lekker uit eten is dus zeker een aanrader. We adviseren wel om tijdig (z.s.m.) te reserveren bij je favoriete restaurant. Het is hoogseizoen op het eiland dus de reserveringen zullen hard gaan, zeker in de toeristische gebieden Jan Thiel, Mambo en Pietermaai.

Als je echt iets bijzonders mee wilt maken op Curacao is de Mood Beach ‘Brunch up’ geweldig. Dit is een 4-gangen brunch met live show en muziek. Ook hiervoor raden we aan zo snel mogelijk te reserveren.

Zaterdagavond 24 December (Kerstavond) is Zanzibar altijd gezellig. Met een happy hour om 17:00 uur is het al vroeg druk. Dit feestje op het strand gaat door tot een uur of 12. Liever iets cultureels doen? Je kunt ook naar de Kerstavond in de Fortkerk in Punta, hier zingt een koor vanaf 23:00 uur ’s avonds. Deze kerk werd in 1769 gebouwd en is hiermee de oudste kerk van het eiland.

Oud en Nieuw wordt groots aangepakt door verschillende hotels en beachclubs. Zo is er een show van Gerard Joling bij het Lions Dive Beach hotel, Tino Martin bij Madero Ocean Club en Joël Borelli bij Cabana. Voor de jongeren is er een ‘All you can drink’ feest bij Wet & Wild (#dontdrinkanddrive) deze feesten eindigen met een vuurwerkshow en vinden plaats op de strip van de Mambo Beach Boulevard. In Jan Thiel is het natuurlijk ook feest. Bij Zanzibar is er weer een (gratis) strandfeestje, en bij Zest is het altijd gezellig met verschillende DJ’s en een mooie vuurwerkshow, hier begint het feest om 21:00 uur. Op de social media van de verschillende locaties vind je meer informatie en tickets.

Ook in de stad is het feest, veel mensen verzamelen zich op de pondjesbrug met meegenomen stoeltjes, hapjes en drankjes. Hier is om middernacht een mooie vuurwerkshow, afgestoken op het Brionplein in Otrabanda.

En dan als klap op de vuurpijl: DE NIEUWJAARSDUIK! Dit wil je echt niet missen. We kennen natuurlijk allemaal de ijskoude nieuwjaarsduik in Scheveningen. We hebben hetzelfde concept hier op Curaçao, maar dan met 30 tot 40 graden verschil.. 🙂 Het evenement vindt plaats bij Zanzibar, het feest begint om 9:00 uur, je kunt je inschrijven tot 11:00 uur en de duik wordt om 12:00 uur gedaan. De entree is gratis, je krijgt een Unox muts en Snert zolang de voorraad strekt.

We wensen je een geweldig Kerstfeest, een mooie jaarwisseling en een reislustig 2023. Als je nog op zoek bent naar een huurauto voor de komende periode, stuur ons dan een WhatsApp berichtje op wa.me/59994610659. Graag willen we je erop attent maken dat rijden onder invloed op Curaçao verboden is. Ook ben je niet verzekerd mocht er iets gebeuren. Daarom; geniet met mate of zorg voor een BOB. #dontdrinkanddrive.